Om bageriet.
Hantverk


Jag heter Åsa bor med min familj i Kareby. Under flera år har jag närt en längtan efter att få starta och driva något eget. Jag har alltid tyckt om att baka och 2010 efter att ha skaffat tre barn, konstaterade jag att det var dags. Nu eller aldrig!

 

I dag stressar vi mer än lovligt och inte har vi tid att baka utan får förlita oss på snabbköpens bröddiskar. Det blir också alltmer viktigt att kunna köpa och äta sådant som är närproducerat och gärna ekologiskt. Min tanke är att göra allt så lugnt och enkelt som möjligt. Jag vill erbjuda bröd och bullar som får jäsa i lugn och ro och som inte innehåller mer ingredienser än nödvändigt. Brödet skall heller inte behöva färdas en massa mil i lastbil för att nå dig som konsument, och inte heller mjölet vi bakar av. Därför startade jag upp det lilla bageriet hemma i Kareby.

 

När jag flyttade till Kareby hade jag tur att få en svärmor som lärde mig baka i den vedeldade ugnen i källaren. Med hennes hjälp har jag lärt mig att baka både mjukt och hårt tunnbröd och hon förtjänar ett stort tack för all hjälp och stöd. Tack Signe. Idag bakar vi dock inte så mycket tunnbröd längre.

Tack till föräldrar, syskon och vänner som trott på min idé. Och tack till min familj, som står ut med en trött mamma.


Till dig som läst detta - välkommen till Åsas.

Hjärta i mjöl

Kärlek.

Lakritsbullar

Lakritsbullar.

Årets uppstickare

2015 belönades vi med priset för årets uppstickare i Kungälvs kommun! Tala om att vi är stolta över denna utmärkelse!