Bröden
Sebastian

Vi vill inte säga att detta är ett surdegsbageri utan snarare hantverksbageri, men många av våra bröd bakas med surdeg och många enbart på surdeg. Vi vill baka gott bröd och bröd utan onödiga tillsatser. Därför använder vi oftast surdeg som jäskraft. Vi arbetar hela tiden mot att få ett helt ekologiskt sortiment. Mjölet vi använder är ekologiskt, smöret i bullarna, mjölken, råsockret, saltet osv. Av respekt mot moder jord helt enkelt.

Detta är NÅGRA av de bröd som vi bakar, inte ALLA.

OBS! Alla bröd bakas inte varje vecka.

Övriga sorter som jag inte lyckats ta en bild på än:

Hästabröd - ett lite grövre bröd bakat på surdeg, skållat havregryn och linfrö.

Morotsbröd - saftigt surdegsbröd, bakat på surdeg, morötter och linfrö bla.

Roffe - ett grövre surdegsbröd med lite kaffe i degvätskan.

Tranbärsbröd - ett grovt surdegsbröd innehållande mycket ekologiska solroskärnor och tranbär.

24-bulle - våra bullar har alla fått jäsa i minst 24. Därav namnet.

 

Vissa bröd bakas bara under säsong såsom ÄppelPäppel (äpplebröd) och Malte/Höstglöd (ett luftigt bröd med malt i).

Goa Gudrun

GUDRUN - Ett ljust och luftigt bröd som får vacker färg av det råsocker hon innehåller. Bakas inte varje vecka, men ganska ofta. Och när hon inte bakas finns Stina, min sirapslimpa.

Roffe

ROFFE - Ett lite grövre bröd med krossad råg och kaffe i. Jättegott att rosta! Bakas nästan varje vecka.

Sebastian

SEBASTIAN - Ett rent surdegsbröd bakat på vete och rågmjöl. Bakas varje vecka.

Kjell

KJELL - Ett ljust surdegsbröd med graham. Innehåller mycket fröer såsom sesam, linfrö och solroskärnor. Bakas inte varje vecka, men ofta.

Alonso

ALONSO - Ett luftigt och lätt bröd som försvinner snabbare än en formel-1-bil med lite smör på. Bakat på både surdeg och lite jäst. Bakas varje vecka.

Ölbröd

ÖLBRÖD - Ett surdegsbröd bakat på öl, vetemjöl och rågsikt. Bakas inte varje vecka.

Copyright © All Rights Reserved